Jag som älskar lax har testat den här ,,,,supergod
Söndagslax (4 personer)
800 gr laxfile, skinn- och benfri 2 förpackningar (á 2 ½ dl) havregrädde "Oatly iMat" 2/3 purjo, tunt skivad 8 morötter, i tunna stavar 20 skogschampinjoner, halverade svartpeppar citronpeppar havssalt färsk dill, hackad
kokt potatis
Salta och peppra laxen (med svartpeppar & citronpeppar) på båda sidorna och lägg i en ugnssäker form. Lägg morotsstavarna och den skivade purjolöken runtom laxen och häll över havregrädden. Se till att grädden täcker grönsakerna. Stek i ugnen i 200 grader i ca 45 minuter tills laxen är färdig. Hetta upp lite olivolja/smör i en stekpanna och stek champinjonerna på medelvärme i några minuter. När du har tagit laxen från ugnen strö över de stekta champinjonerna och den hackade dillen. Servera med kokt potatis och rågbröd.